Dag 2 - 16 gram

Japp nu är man inne på sin andra dag som fostermamma då. Lite sliten efter natten är jag allt då jag valde att gå upp var trdje timma ungefär. Mtatde vid halv tolv, gick upp klockan två och sedan vid halv sex. Krävan tömdes jättefint under natten vilket är vitkigt för att inga matrester ska bi kvar vilket det lätt blir på dagen då man matar lite för ofta istället.

Men lillen verkar må bra, bor i sin låda i min dusch där jag har golvvärme. Piper lite när som men mest när det närmar sig matning. ;) Ibland får han komma in på rummet och sitta i sin låda under min tröja på magen. då brukar han somna direkt. :) kanske lugnande ljud eller någe? :)

För 20min sen ungefär så fick den mat. Åt jätteduktigt, men blir lite upprörd när man plockar ur den ur lådan hihi. men börjar bli bättre det med. Känns skönt att han inte behöver mat varannan timme iaf. Om några dagar kan jag säkert vänta ytterligare nån halvtimme -timme. är ju otrologt lätt att se när krävan är tom lixom.
Vägde honom också, en gram mer än igår. ;) ujj vad stor man börjar bli .. haha
Smsa med Malin förut också som har två av ahns midre sykon. Gick tydligen jättebra med dom med väntar också på att höra lite av Sara men får inte tag i henne :)

men måste erkänna att det är jättekul med en unge såhär att föda upp.. men jobbigt ;) somnade förut i sängen för jag var så trött efter inatt xD för det är inte jobbigt att gå upp och mata utan det är dagen efter som man känner hur segt allt är ;)

Kul att några läser! :D <3
Piiiiip piiiiip!

* Liten dag 2, big feet? *

* Såhär ser det ut när jag matar *


Mer bilder på min bdb.
Nikoba.blogg.se

Dag 1 - 15 gram

Stora dagen idag!
Liten fick flytta hem till mig och jag har blivit nya mamman. :) Liten ligger  just nu i sin låda och piper. dags för mat snart igen. :) Börjar bli riktigt duktig på att äta. Togs ju ur holken tidigare idag så det är lite pill nu i början men det komme rnog gå bra. :) Blir jobbigt inatt att stiga upp bara hehe ^^

Men för er som inte vet hur det går till när man föder upp en undulat kan jag ju berätta lite av det jag vet.
Det tar ungefär 5-6veckor för en undulat att bli flygfärdig, dvs vuxen.
När de föds är de bara några centimeter stora och är blinda, men växer väldigt fort och efter ungefär en vecka början spretiga vingpennor växa fram, och vid två veckors ålder kan man nästan skymta färgen på ungen.
Man matar med en speciell välling som man gör själv av lite olika grejjer som sojamjöl, masvälling, fruktmüsli ocg div annat nyttigt som man mixar ihop till ett pulver. Sen blöter man upp pulvret och värmer det till 39grader. De äter inte om det är fel temp så det är lite trixigt. :)

Uppdatering kommer.. :)

* Liten i sin bolåda *

RSS 2.0